paardendomein-logo

Training

Online trainen van paarden, kan dat?

Diana de Boer Categorie Training

Online trainen van paarden, kan dat?

Wat te doen als je wilt trainen met je paard, je kunt niet naar de manege en je mag geen instructeur ontvangen?

Gelukkig zijn er steeds meer paardrij instructeurs die diensten online aanbieden. Je kunt daarbij kiezen tussen online lessen zonder begeleiding, waarbij oefeningen worden voorgedaan op videobeelden, of een live verbinding met een instructeur, met een (dure) installatie en alles daartussenin.

Een aanrader is Noor Tanger van de Lupinehof. Zij biedt onder meer een leuke 6-weekse BBB cursus aan, Buikspieren, Bovenlijn, Billen, (van het paard!) waardoor de spieren van je paard sterker worden en onder meer het ruggebruik beter wordt. Ook kan je bij Noor en Patrick terecht voor revalidatie van je paard en voor verdere trainingen.

Een Engels- en Duitstalig programma, waar je de keuze hebt uit meerdere mogelijkheden, is die van Thomas en Shana Ritter. Als je lid wordt van de Excercise of the Month club, krijg je maandelijks enkele leuke oefeningen, waarbij de spieren van je paard worden getraind en er veel aandacht is voor rechtrichten van je paard. Daarnaast zijn er gerichte cursussen voor bijvoorbeeld het verbeteren van je galop, of bovenlijn van je paard. 

Eventing - Spannend of juist een goede afwisseling?

Serita Vossen Categorie Paardensport, Training

Eventing - Spannend of juist een goede afwisseling?

Eventing ofwel crossen vinden veel mensen erg spannend, zo’n boomstam geeft niet mee en valt niet zomaar om. Dat is wel echt serieus! Onder de juiste begeleiding hoeft het helemaal niet zo spannend te zijn maar is het juist vooral heel erg leuk. Tot op heden ben ik nog geen paard tegen gekomen die crossen stom vindt.

Gevaarlijk of juist niet?

Op het eerste oog klinkt het natuurlijk gevaarlijk: springen over boomstammen, tonnetje of picknicktafels. Het kan - zonder de juiste begeleiding - ook inderdaad snel gevaarlijk worden. Maar dat hoeft echt niet zo te zijn. En het is voor elk niveau super leuk om te doen.

Tegenwoordig worden de hindernissen ook steeds veiliger: zeker op de hogere niveaus hebben ze steeds vaker hindernissen die om kunnen klappen om zo de veiligheid te verhogen. En gelukkig hoeven we niet allemaal in Boekelo te gaan starten.

Wat je moet doen als je paard ‘achter de teugel’ loopt?

Hester Bransen Categorie Training

Wat je moet doen als je paard ‘achter de teugel’ loopt?
Om tot een goede oplossing te komen wanneer je paard achter de teugel loopt, is het belangrijk om eerst zeker te weten dat dit het probleem is.
Loopt je paard achter de teugel of achter de loodlijn?
Wat is het verschil tussen achter de teugel en achter de loodlijn?
Om daar achter te komen moet je eerst weten wat het beeld is van een paard die op de loodlijn loopt (zie afbeelding).

Een passend zadel - dat is zo makkelijk nog niet!

Serita Vossen Categorie Paardenwelzijn, Training

Een passend zadel

Een passend zadel - dat is zo makkelijk nog niet!

Als je zelf al een paard hebt dan weet je misschien hoe moeilijk het soms is om aan een passend zadel te raken. Eerst een zadelmaker vinden wiens visie aansluit bij de jouwe, en dan nog een passend zadel vinden, wat een crime!

Wat een zadelmaker niet op kan lossen.

Er zijn nog al een paar dingetjes die een zadelmaker niet kan oplossen. Elk paard heeft maar een bepaald stuk waar hij kan dragen, vanaf zijn schoft tot ongeveer waar zijn laatste rib zit. Een zadelmaker kan dit stuk niet verlegen. Dus voor je een paard koopt is het handig om te bekijken of jouw billenpartij en lange benen wel passen bij de rug van je paard! Natuurlijk zijn er een heleboel verschillende zadels, die ook verschillend zijn in lengte, maar wanneer jij voor je lengte een 18” zadel nodig hebt en op je paard past maximaal een 16,5 inch zadel dan ga je er nooit in de buurt komen!

Natural Horsemanship: wat betekent dat?

Sandra Oprel Categorie Training

Natural Horsemanship: wat betekent dat?
Tijdens de intakegesprekken die de Paarden Oppas Service de afgelopen weken voerde met aspirant verzorgers, waren er één of twee kandidaten die niet wisten wat Natural Horsemanship was. Tenminste: ze dachten het niet te weten, maar uit hun verhalen hadden wij al geconcludeerd dat ze juist vanuit de gedachte van Natural Horsemanship met paarden omgaan!

Het idee is dat je tijdens het trainen gebruik maakt van het instinct en het denken van het paard. Het is belangrijk dat je paarden kan ‘lezen’ en die informatie inzet om vanuit samenwerking je doelen te bereiken, en niet vanuit dominantie. Kies voor belonen in plaats van straffen en toon respect voor de ruimte van het paard, terwijl je je paard leert jouw ruimte te respecteren. De methode is ontwikkeld na jarenlange observatie van het gedrag van wilde paarden.

Laat jij je teveel beïnvloeden door anderen?

Hester Bransen Categorie Training

Laat jij je teveel beïnvloeden door anderen?
Een van mijn leerlingen vertelde met tranen in haar ogen dat ze zich veel te veel door anderen laat opjutten. “Jeetje, hij loopt wel erg diep vandaag zeg, stel ‘m maar niet te rond in hoor” of “Je gaat toch wel rijden vandaag, waarom zou je longeren?” Ze rijdt het liefste wanneer er niemand op stal is. Ze weet van zichzelf dat ze zich veel te veel laat beïnvloeden door adviezen van anderen. Goed bedoeld maar niet goed gedaan, zulke adviezen.
[12 3 4 5  >>  

Adverteren

Advertentiemogelijkheden, klik hier

- Adressen, Banners, Vermeldingen

Contact

Algemeen: info@paardendomein.nl

Redactie: redactie@paardendomein.nl

Adverteren: adverteren@paardendomein.nl

Bedrijfsgegevens: Contact

Volg ons op: