paardendomein-logo

Serita Vossen

Serita Vossen Algemeen

Serita is (hippisch) virtueel assistent en fotograaf, daarnaast schrijft ze graag blogs over paard gerelateerde onderwerpen op de website "Beste voor je paard". Al jaren loopt ze mee in de paardensport en doet ze veel kennis op van verschillende gebieden. Van paardenwelzijn, eventing en zadelpassen - heel breed dus waar ze zich op dagelijkse basis mee bezig houdt, en ze deelt die kennis graag met iedereen!

Een passend zadel - dat is zo makkelijk nog niet!

Serita Vossen Categorie Paardenwelzijn, Training

Een passend zadel

Een passend zadel - dat is zo makkelijk nog niet!

Als je zelf al een paard hebt dan weet je misschien hoe moeilijk het soms is om aan een passend zadel te raken. Eerst een zadelmaker vinden wiens visie aansluit bij de jouwe, en dan nog een passend zadel vinden, wat een crime!

Wat een zadelmaker niet op kan lossen.

Er zijn nog al een paar dingetjes die een zadelmaker niet kan oplossen. Elk paard heeft maar een bepaald stuk waar hij kan dragen, vanaf zijn schoft tot ongeveer waar zijn laatste rib zit. Een zadelmaker kan dit stuk niet verlegen. Dus voor je een paard koopt is het handig om te bekijken of jouw billenpartij en lange benen wel passen bij de rug van je paard! Natuurlijk zijn er een heleboel verschillende zadels, die ook verschillend zijn in lengte, maar wanneer jij voor je lengte een 18” zadel nodig hebt en op je paard past maximaal een 16,5 inch zadel dan ga je er nooit in de buurt komen!

Eventing - Spannend of juist een goede afwisseling?

Serita Vossen Categorie Paardensport, Training

Eventing - Spannend of juist een goede afwisseling?

Eventing ofwel crossen vinden veel mensen erg spannend, zo’n boomstam geeft niet mee en valt niet zomaar om. Dat is wel echt serieus! Onder de juiste begeleiding hoeft het helemaal niet zo spannend te zijn maar is het juist vooral heel erg leuk. Tot op heden ben ik nog geen paard tegen gekomen die crossen stom vindt.

Gevaarlijk of juist niet?

Op het eerste oog klinkt het natuurlijk gevaarlijk: springen over boomstammen, tonnetje of picknicktafels. Het kan - zonder de juiste begeleiding - ook inderdaad snel gevaarlijk worden. Maar dat hoeft echt niet zo te zijn. En het is voor elk niveau super leuk om te doen.

Tegenwoordig worden de hindernissen ook steeds veiliger: zeker op de hogere niveaus hebben ze steeds vaker hindernissen die om kunnen klappen om zo de veiligheid te verhogen. En gelukkig hoeven we niet allemaal in Boekelo te gaan starten.

Adverteren

Advertentiemogelijkheden, klik hier

- Adressen, Banners, Vermeldingen

Contact

Algemeen: info@paardendomein.nl

Redactie: redactie@paardendomein.nl

Adverteren: adverteren@paardendomein.nl

Bedrijfsgegevens: Contact

Volg ons op: