paardendomein-logo

Nanet van Duijn

Nanet van Duijn Algemeen

Nanet van Duijn is 50 jaar, woont in Westzaan met man en twee kinderen. Werken in de paarden en dan vooral lesgeven was haar grote droom. Werken in de paarden bleek helaas vooral poep scheppen in te houden. Lesgeven is nog steeds een van haar grootste hobby´s. Ruiters leren luisteren naar het paard is een van de mooiste dingen van het lesgeven.

Ruben de Lipizzaner is meer dan 15 jaar een vast gegeven in haar leven geweest en zorgde naast rijplezier voor veel denkwerk over dat rijden en over paarden. Gevoelig en eerlijk als hij was had hij zijn eigen mening over hoe een ruiter dient te rijden.

Een paard is de beste instructeur die een ruiter zich kan wensen, als die ruiter maar wil luisteren naar zijn paard. Paardrijden is moeilijker dan het lijkt, maar simpeler dan je denkt!

Zelf bekappen, zou je dat wel doen?

Nanet van Duijn Categorie Paardenwelzijn, Verzorging

Zelf bekappen, zou je dat wel doen?
Je zadel koop je bij een zadelspecialist, je hebt les van een instructeur met verstand van zaken, paardenvoer komt van een gerenommeerde fabrikant en de voeten van je paard doe je zelf? Omdat je een cursus van een dag hebt gedaan bij een “natuurlijk bekappen specialist”?

Het Friese Paard

Nanet van Duijn Categorie Paardenrassen, Fokkerij

Het Friese Paard
Op filmsets en in boeken is het Friese paard geen onbekende. In “The return of Zorro” was een Friese hengst het paard van de charmante bandiet en in Clash of the Titans speelden twee Friezen het gevleugelde paard Pegasus. Hoewel een Fries geen vleugels heeft is het zeker een bijzonder paard te noemen.

De zit als aandrijfhulp

Nanet van Duijn Categorie Training

De zit als aandrijfhulp
Rijbroeken met lederen zitvlak, zadels met stroef leer op de zitting, fikse kniewrongen en een diepe zit, als ruiter kun je kiezen uit een scala aan hulpmiddelen om toch vooral in het zadel te blijven. Zelfs een kleefwax ontbreekt niet in dit rijtje. Als je met je zitvlak in het zadel kunt blijven dan kun je aandrijven met je zit, dat is althans de gedachte.

Voorwaarts!

Nanet van Duijn Categorie Paardensport

Voorwaarts rijden is een van de belangrijkste onderdelen van je ruitercarrière, beheers je dat niet dan blijft het ploeteren. Zonder voorwaarts rijden kom je de hoek niet door, de hindernis niet over en het erf niet af. 

[Op de foto: Grand-Prix amazone Alizee Froment, een goed voorbeeld hoe een paard ijzerloos fantastisch gereden kan worden.]

Handige ruiter?

Nanet van Duijn Categorie Training

Handige ruiter?
Een mens leert van jongs af aan alles met zijn handen te doen. Tot het moment komt dat je wilt leren paardrijden. Dan krijg je opeens te horen dat je vooral je handen niet moet gebruiken!

Adverteren

Advertentiemogelijkheden, klik hier

- Adressen, Banners, Vermeldingen

Contact

Algemeen: info@paardendomein.nl

Redactie: redactie@paardendomein.nl

Adverteren: adverteren@paardendomein.nl

Bedrijfsgegevens: Contact

Volg ons op: