paardendomein-logo

Online trainen van paarden, kan dat?

Diana de Boer Categorie Training

Online trainen van paarden, kan dat?

Wat te doen als je wilt trainen met je paard, je kunt niet naar de manege en je mag geen instructeur ontvangen?

Gelukkig zijn er steeds meer paardrij instructeurs die diensten online aanbieden. Je kunt daarbij kiezen tussen online lessen zonder begeleiding, waarbij oefeningen worden voorgedaan op videobeelden, of een live verbinding met een instructeur, met een (dure) installatie en alles daartussenin.

Een aanrader is Noor Tanger van de Lupinehof. Zij biedt onder meer een leuke 6-weekse BBB cursus aan, Buikspieren, Bovenlijn, Billen, (van het paard!) waardoor de spieren van je paard sterker worden en onder meer het ruggebruik beter wordt. Ook kan je bij Noor en Patrick terecht voor revalidatie van je paard en voor verdere trainingen.

Een Engels- en Duitstalig programma, waar je de keuze hebt uit meerdere mogelijkheden, is die van Thomas en Shana Ritter. Als je lid wordt van de Excercise of the Month club, krijg je maandelijks enkele leuke oefeningen, waarbij de spieren van je paard worden getraind en er veel aandacht is voor rechtrichten van je paard. Daarnaast zijn er gerichte cursussen voor bijvoorbeeld het verbeteren van je galop, of bovenlijn van je paard. 

Eventing - Spannend of juist een goede afwisseling?

Serita Vossen Categorie Paardensport, Training

Eventing - Spannend of juist een goede afwisseling?

Eventing ofwel crossen vinden veel mensen erg spannend, zo’n boomstam geeft niet mee en valt niet zomaar om. Dat is wel echt serieus! Onder de juiste begeleiding hoeft het helemaal niet zo spannend te zijn maar is het juist vooral heel erg leuk. Tot op heden ben ik nog geen paard tegen gekomen die crossen stom vindt.

Gevaarlijk of juist niet?

Op het eerste oog klinkt het natuurlijk gevaarlijk: springen over boomstammen, tonnetje of picknicktafels. Het kan - zonder de juiste begeleiding - ook inderdaad snel gevaarlijk worden. Maar dat hoeft echt niet zo te zijn. En het is voor elk niveau super leuk om te doen.

Tegenwoordig worden de hindernissen ook steeds veiliger: zeker op de hogere niveaus hebben ze steeds vaker hindernissen die om kunnen klappen om zo de veiligheid te verhogen. En gelukkig hoeven we niet allemaal in Boekelo te gaan starten.

Ken jij goeie Hippiatori?

Sandra Oprel Categorie Verzorging

Ken jij goeie Hippiatori?
Diergeneeskunde bestaat al zo lang mens en dier samenwerken. In het oude India bestonden er dierenziekenhuizen waar zieke paarden, olifanten en (ander) vee werden behandeld. Verschillende teksten zijn gewijd aan de behandeling van dierziekten, met name de Indiase Asva Sastram. Rond 1800 voor Christus had Koning Hammurabi van Mesopotoamië een lijst opgesteld waarop het honorarium voor de verschillende behandelingen van ezels en ossen stond aangegeven. Een eeuw eerder al hadden de Egyptenaren een op papyrus geschreven handleiding voor aandoeningen bij honden.

Een passend zadel - dat is zo makkelijk nog niet!

Serita Vossen Categorie Paardenwelzijn, Training

Een passend zadel

Een passend zadel - dat is zo makkelijk nog niet!

Als je zelf al een paard hebt dan weet je misschien hoe moeilijk het soms is om aan een passend zadel te raken. Eerst een zadelmaker vinden wiens visie aansluit bij de jouwe, en dan nog een passend zadel vinden, wat een crime!

Wat een zadelmaker niet op kan lossen.

Er zijn nog al een paar dingetjes die een zadelmaker niet kan oplossen. Elk paard heeft maar een bepaald stuk waar hij kan dragen, vanaf zijn schoft tot ongeveer waar zijn laatste rib zit. Een zadelmaker kan dit stuk niet verlegen. Dus voor je een paard koopt is het handig om te bekijken of jouw billenpartij en lange benen wel passen bij de rug van je paard! Natuurlijk zijn er een heleboel verschillende zadels, die ook verschillend zijn in lengte, maar wanneer jij voor je lengte een 18” zadel nodig hebt en op je paard past maximaal een 16,5 inch zadel dan ga je er nooit in de buurt komen!

Heeft je paard betimmering nodig? Hilarisch!

Sandra Oprel Categorie Verzorging

Heeft je paard betimmering nodig? Hilarisch!
Al surfend op het internet kwam ik een site tegen die vanuit verschillende stoeterijen, dressuur- en handelsstallen in Nederland BRUIDEGOMMEN aanbiedt. Er is zelfs een shortlist van de 10 beste bruidegommen in mijn omgeving. Ik mag invullen wanneer en waar ik een bruidegom nodig heb! 'Onze bruidegommen staan klaar om u te helpen'. Ze kunnen 'professionals bruidegommen' aanbieden, dus dat is heel fijn. Het is dat ik al getrouwd ben!
[12 3 4 5  >>  

Adverteren

Advertentiemogelijkheden, klik hier

- Adressen, Banners, Vermeldingen

Contact

Algemeen: info@paardendomein.nl

Redactie: redactie@paardendomein.nl

Adverteren: adverteren@paardendomein.nl

Bedrijfsgegevens: Contact

Volg ons op: