paardendomein-logo

0

4158 Deil, Nederland Teamtraining, Leiderschap, Personal coaching ♘

Op praktijkadres Referentienummer: 94

Coaching met paarden

In mijn coaching begeleid ik mensen die vragen of leerdoelen hebben op het gebied van persoonlijke ontwikkeling of werkgerelateerde zaken. Ik doe dat niet alleen maar met behulp van een paard. Een sessie vindt niet plaats in een kantoor, maar (buiten) in een paardenbak.

In een coachsessie word je niet verteld hoe je dingen moet aanpakken, maar je wordt uitgenodigd tot reflectie, waarbij jouw eigenheid en (onontdekte) talenten centraal staan. Het contact met het paard fungeert daarbij als metafoor voor het dagelijks leven. Met dit verschil, dat een paard niet oordeelt: zijn feedback is soms confronterend, maar altijd waardevrij.

Waarom coachen met paarden?

Ik gebruik paarden in mijn coaching omdat dit een geweldige manier is om mijn liefde voor paarden te integreren in mijn werk met mensen. Maar daarnaast werk ik met paarden omdat ze zo goed zijn in dit werk. Niet omdat ik ze dat geleerd heb, maar omdat ze vanuit hun natuur een perfecte spiegel zijn voor menselijk gedrag.

Hypersensitief

Paarden zijn om te beginnen prooidieren. Dat maakt ze kwetsbaar in een omgeving waar roofdieren zijn, maar heeft ze tegelijkertijd gevormd tot een hypersensitief dier dat in staat is om degene die tegenover hem staat, in een fractie van een seconde te scannen en te bepalen of hij of zij een bedreiging vormt of niet. Anders dan bij een roofdier (mis, jammer, volgende keer beter), is een inschattingsfout voor een paard immers meestal fataal.

Nieuwsgierig? Kijk op de website naar de mogelijkheden, van individuele of teamsessies tot workshops.http://www.annelotteverhaagen.nl/paarden-coaching/

Details

Gediplomeerd
St!R

Adres

4158 Deil, Nederland
4821 hits Rapporteer vermelding Aanbevolen:

Reviews

Er zijn geen reviews op dit moment.

Toon meer

Adverteren

Advertentiemogelijkheden, klik hier

- Adressen, Banners, Vermeldingen

Contact

Algemeen: info@paardendomein.nl

Redactie: redactie@paardendomein.nl

Adverteren: adverteren@paardendomein.nl

Bedrijfsgegevens: Contact

Volg ons op: